logo

Interjú Bökönyi Zsolt cégvezetővel

május 15, 2018 9:12 Közzétette Hozzászólás
  • Pontosan mivel is foglalkozik a G-SMT cég?

A G-SMT Hungary Kft. egy magyar tulajdonú elektronikai gyártó cég, amely elsősorban az autóipari elektronikai panelek gyártása terén fed le nagyon piaci szegmenst. Cégünk áramköri panelek gyártásával foglalkozik. Egyaránt kivitelező partnerek tudunk lenni prototípus gyártásban, valamint kis-, közepes-, és akár nagy szériás gyártásban is. Fejlett technológiáinknak, automata gyártósorainknak, és szakképzett kollektívánknak köszönhetően, a legszélesebb piaci igényeket is teljesíteni tudjuk!

  • Mekkora a cég jelenleg, mennyi embert foglalkoztatnak?

Jelenleg 16 fővel dolgozunk, 3 gyártósoron.

  • Milyen innovatív megoldásokat használnak a gyártás során?

A magas szintű ESD rendszerünkkel gond nélkül tudjuk kezelni a legérzékenyebb IC-ket és BGA-kat is. Precíz inspekciós berendezéseinkkel maximálisan redukáljuk az esetleges hibák előfordulását. Jelenleg a legkisebb 0201 alkatrészmérettől 80x80mm-ig képesek vagyunk felületszerelt (SMD) és furatszerelt (THD) alkatrészeket automatikusan ültetni, forrasztani és vizsgálni.

  • Mivel jobb a G-SMT, mint a versenytársaik?

Cégünknek idén lesz a záró auditja a legújabb vállalati minősítésben, amellyel a legmagasabb szintű minőségirányítási és műszaki előírásnak is megfelelünk, ami az IATF 16949. Ilyen minősítéssel jelenleg csak a nagyobb multinacionális elektronikai gyártó cégek rendelkeznek. Ennek köszönhetően a már meglevő Traceability rendszerünket is tovább fejlesztettük, hogy mind a hazai mind a nemzetközi piacon a legmagasabb megrendelői igényeknek megtudjunk felelni.

  • Van valamilyen emlékezetes project, amiről szívesen ejtene pár szót?

Vállalatunk nagyon büszke arra, hogy jelenleg is gyártó partnerei vagyunk olyan TIER2-es beszállítónak akik részére luxus autókba gyártjuk a LED megvilágítások áramköri paneleit.

  • Milyen jövőt képzel el a piacnak, illetve azon belül a saját cégének?

Az Elektronikai Ipar és ezen belül az Autóipar is mindig kiemelt helyen volt az egyes országok gazdasági fejlődésében. Komoly mennyiségű munkaerő igény társul hozzá az egyes fejlesztésekhez, gyár telepítésekhez, amihez számtalan addicionális ipari egység is kapcsolódik. A jövőben is a technológiák folyamatos fejlődésének köszönhetően kimeríthetetlen tárház ez az ipari szegmens. A G-SMT ezért is tartja fontosnak, hogy mind technológia mind tudásbázis fejlesztésben lépést tartson az ipari fejlődéssel, annak érdekében, hogy maximálisan kielégíthesse a legszélesebb spektrumon mozgó piaci igényeket!

Kategória:

Írta: Bökönyi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.