3D spi

Minden, amit a 3D képrendszerről tudni érdemes

április 18, 2019 11:21 Közzétette Hozzászólás

A 3D technológia megjelenése óta digitális modellek készíthetők meglévő tárgyakról, eszközökről vagy akár élő személyekről is. Ez a módszer óriási segítséget nyújt a különböző iparágakban tevékenykedő cégeknek, hiszen lehetővé teszi, hogy a digitális tartalom készítésben a modellezési munka kiegészítésként vagy helyettesítéseként szolgálhat. A modellek alapjául szolgáló fizikális tárgyak szkennelt változata szabadon módosítható, sőt át is alakítható, így ezzel a lehetőséggel a tárgy eredeti változatának a másolata hozható létre. Ez a fajta digitális rekonstrukció tökéletesen rámutat az aktuális hibára a vizsgált tárggyal kapcsolatban.
3D SPI
Az SMT gyártási technológiában is használunk 3D-s képrendszereket, így ennek segítségére szolgál egy kiváló technikai berendezés az SPI, azaz Solder Paste Inspection magyar nevén forrasztóanyag vizsgáló. A berendezés egy multi-frekvenciás technológiát alkalmaz, mely során valós idejű mérések és számítások végezhetőek, valós idejű online rendelkezéssel. A magas minőségű PCB (angolul Printed Circuit Board, PCB) vagy nyomtatott áramköri lap adatai egy felhasználóbarát szoftveren láthatóak. A rendszer tökéletesen szemlélteti az esetleges hiányokat a valós képek és a 3D adatok között. A KOHYOUNG- KY8030-3 3D SPI gép világelsőnek számít a piacon a 3D-s képrendszerek között, ezért is használjuk ezt. A világon, egyedülálló módon a legmegbízhatóbb és legpontosabb méréseket adja, sőt a legerősebb nyomtatási folyamat optimalizálási eszköz.

3D spi


3D AOI

A másik forradalmian új találmány a 3D-s képrendszerek között, az AOI, azaz Automated Optical Inspeciton, magyar nevén automata optikai vizsgálat. A KOHYOUNG-ZENITH berendezést használva az SMT folyamat ellenőrzés világszintű, teljes körű 3D-s mérések és vizsgálatok alapján zajlik, mely láthatóvá teszi, azonosítja és kiküszöböli a problémák gyökerét. Az eszköz azon túl, hogy gyors, maximális adat felhasználási lehetőséggel is bír. Ez a 3D-n alapuló vizsgálati technológia megoldást biztosít a sablonos vizsgálati problémákra. Az AOI rendszer széles körben kimutatja a hibákat. Tűpontos méréseinek köszönhetően láthatóak az árnyékolási problémák, a visszatükröződés, magassági akadály vagy mérési arány problémák.

3D AOI      3D AOI 2

 

Kategória:

Írta: Bökönyi Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.